Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal: «Si l'actual govern del PSOE i Unidas Podemos aspira a un Estat plurinacional i progressista ha d'escoltar la veu de les Balears»

Vicenç Vidal, senador de designació autonòmica per les Illes Balears, de MÉS per Mallorca, ha mantengut la posició de votar no als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) en el marc de la sessió d'aquest dimarts al Senat en què es tancava el procés pressupostari.

Vidal ha recordat que «si les reivindicacions de les Canàries o de l'Espanya buida són legítimes, les de les Illes Balears també» mentre ha remarcat que «si l'actual govern del PSOE i Unidas Podemos aspira a un Estat plurinacional i progressista el que ha de fer és escoltar la veu de les Illes Balears». «Si en un moment de crisi econòmica sense precedents a les Balears i amb uns Pressupostos més expansius que mai no es compleix amb les Illes, quan serà el moment?».

El senador ecosobiranista ha explicat la bateria d'esmenes dividida en quatre blocs: insularitat, transició ecològica, llengua i cultura i economia i drets socials. «Són mesures que beneficien Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, però, de forma global, a les classes populars i treballadores de tots els pobles de l'Estat» i ha fet èmfasi especial en «esmenes que qualsevol ciutadana sensata sigui d'on sigui segur que valoraria» com «la que equipara la violència masclista amb el terrorisme o la que reclama que la dependència no resti per l'Ingrés Mínim Vital».

Finalment, Vidal ha afirmat que l'esquerra sobiranista de les Illes Balears té «la mà estesa al govern estatal per a mesures verdes, feministes, progressistes i en defensa de la diversitat i la gent treballadora» i que «tristament l'Executiu l'ha refusada». Finalment ha recalcat que el Govern espanyol «necessita humilitat i entendre que el pluralisme és quelcom més que aritmètica. No pot ser que no tenir diputat propi al Congrés et condemni a no pintar res a l'Estat», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.