Setmanari d'informació local - 138 anys

'Pau i llibertat per al poble sahrauí' demana al Govern que doni suport al projecte Madrasa

L'intergrup parlamentari 'Pau i llibertat per al poble sahrauí' ha demanat aquest dimecres al Govern que «continuï reforçant el suport al desenvolupament» del projecte Madrasa, una iniciativa que té com a objectiu facilitar la formació acadèmica i personal d'adolescents que resideixen en els camps de refugiats de Tinduf, en el sud d'Algèria.

Els grups parlamentaris que formen aquesta agrupació, integrada pel PSOE, PP, Unides Podemos, Cs, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i El PI, han presentat una proposició no de llei en la qual reivindiquen la necessitat de promoure l'estada temporal d'aquests adolescents en llars espanyoles sense perdre les arrels amb la seva cultura, la seva llengua i les seves famílies biològiques.

Així mateix, han remarcat que aquests menors poden passar a formar part d'aquest programa a partir dels 12 anys, quan comencen l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), amb l'objectiu de potenciar la seva formació acadèmica fins a estudis tècnics o superiors.

En aquest sentit, el projecte Madrasa facilita a aquests joves refugiats el suport familiar i comunitari necessari perquè puguin estudiar a Espanya, així com garantir el suport extraescolar perquè puguin continuar aprenent sobre la cultura i la llengua sahrauí.

D'altra banda, ha destacat que la gestió i la difusió d'aquest programa està impulsada per organitzacions solidàries que treballen amb el poble sahrauí, que en el cas de les Balears és la Escola de Pau.

«En vista dels bons resultats, els diputats consideren que el programa ha de continuar funcionant, millorar i créixer i estableixen que és necessari que les administracions públiques s'impliquin», ha manifestat l'Intergrup.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.