Setmanari d'informació local - 138 anys

El Fòrum de la Societat Civil insta al Govern i al Consell a impulsar la «transició eco social»

El Fòrum de la Societat Civil ha instat al Govern i al Consell perquè el 2021 posi en marxa un full de ruta cap a la «transició eco social i un òrgan gestor per a coordinar-lo».

La plataforma que aglutina una vintena d’entitats molt diverses del món de l’associacionisme ciutadà, l’ecologisme, el sindicalisme o l’economia, ha enviat avui unes cartes dirigides a la presidenta de les Illes Balears i la consellera de Presidència del Consell de Mallorca, per recordar els compromisos adquirits a les reunions mantingudes amb la màxima representació del Govern i el Consell recentment.

A les missives, el Fòrum, a més d'agrair la disposició al diàleg mostrada fins al moment, ha aprofitat l'ocasió per reiterar la proposta del Fòrum: «que les institucions ordenin les seves accions estratègiques dirigides a sortir de la crisi en un Pla Rector per a la transició econòmica, ecològica i social que la nostra illa necessita, així com a la creació d'un òrgan gestor d'aquest Pla. Un òrgan que sigui transparent i en el qual la societat civil pugui participar».

A la presidenta Armengol li han recordat la cita de l'economista Thomas Piketty que ella mateixa va pronunciar al Parlament i que resumeix l'esperit del Fòrum: «La pandèmia podria accelerar la transició cap a un altre model, cap a una organització més equitativa, més sostenible, del nostre sistema econòmic». A les comunicacions han emplaçat a Govern i Consell a convocar noves reunions per establir un espai formal de proposta i deliberació amb el Fòrum durant el 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.