Setmanari d'informació local - 138 anys

Tres mobilitzacions a Palma reclamaran el dret a l'autodeterminació en el marc de la Diada de Mallorca

45989

La Diada de Mallorca estarà enguany marcada per la pandèmia de la Covid-19, tot i amb això, diverses entitats es mobilitzaran, durant els pròxims dies, pel dret a l'autodeterminació en diversos actes, que comptaran amb les mesures sanitàries de seguretat per a evitar contagis i mantenir alhora aquesta jornada reivindicativa.

Al contrari que altres anys, en aquest pròxim 30 de desembre no es farà la tradicional manifestació que organitzen aquestes entitats, però s'han convocat altres actes, atès que la pandèmia ha obligat a replantejar la celebració d'aquesta jornada.

D'una banda, el pròxim diumenge 27 de desembre tendrà lloc una cadena humana, organitzada pel Bloc d'Unitat Popular (BUP) i algunes entitats de la Plataforma 31D. La cadena humana comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitàries. De fet, els participants no es poden donar les mans ni pot haver-hi contacte físic, a més hi haurà marques provisionals al terra que indicaran on ha de col·locar-se cadascú per complir amb la distància de seguretat i evitar contagis.

Per participar, els interessats poden inscriure's a través d'una pàgina web. Cadascun dels participants tendrà el seu lloc assignat en la cadena humana i, segons el BUP, això garantirà que no hi hagi un tram on la gent es concentri. A més, no es llegirà cap manifest i hi haurà voluntaris de l'organització que controlaran que la gent compleix les mesures i que no hi ha aglomeracions.

L'acte començarà a les 12.00 hores d'aquest pròxim diumenge dia 27 i a les 12.30 hores es desconvocarà. «Continuam reivindicant la independència però amb responsabilitat», han indicat des del BUP.

29D: manifestació jove

El 29 de desembre a les 18.00 hores el moviment juvenil de l'esquerra independentista es mobilitzarà en una manifestació a la plaça del Tub de Palma, convocada per Arran i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Mallorca (SEPC Mallorca).

Des d'Arran han assegurat que la manifestació comptarà amb totes les mesures de seguretat establertes per a fer front a la pandèmia de la Covid-19. Per això, el recorregut es realitzarà amb els participants organitzats en dues columnes amb les quals es garantirà el metre i mig de distància, de manera que no hi haurà concentracions de gent.

L'entitat ha assenyalat que no pretén que aquesta sigui una marxa multitudinària, sinó «reivindicar la Diada de Mallorca en el marc dels Països Catalans assumint la responsabilitat de seguir els protocols sanitaris».

El recorregut començarà a les 18.00 hores des de la coneguda popularment com a plaça del Tub i transcorrerà per Via Roma, La Rambla, carrer Unió fins al passeig del Born, per a finalitzar davant la Delegació del Govern on es llegirà un manifest.

30D: Acte polític al teatre Xesc Forteza

El 30 de desembre es farà un acte al Teatre Xesc Forteza de Palma. El BUP ha indicat que l'acte comptarà amb els límits d'aforament establerts en el nivell 4 d'alerta sanitària decretat pel Govern. En l'esdeveniment hi haurà música, actuacions, balls i discursos polítics. Així mateix, els assistents tendran assignats els seus seients en el teatre i hi haurà un nombre limitat d'entrades.

Des del BUP han assegurat que no esperen que enguany hi hagi una gran afluència d'assistents atesa la situació actual de la pandèmia, de fet, han afegit que «l'objectiu no és el nombre de persones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.