Setmanari d'informació local - 138 anys

Més restriccions a Mallorca: restauració tanca a les 18.00, els comerços a les 20.00 i els cap de setmana, tot tancat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest diumenge noves restriccions per tractar de frenar l'avanç de la Covid-19 a l'illa de Mallorca, com el tancament de la restauració a les 18.00 hores i del sector comercial a les 20.00 hores, excepte comerços de productes essencials.

Segons ha informat la presidenta Armengol aquest diumenge en roda de premsa, acompanyada de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, «aquest dilluns s'elevarà a Consell de Govern la petició que el sector de la restauració tanqui terrasses de bars, restaurants i cafeteries a les 18.00 hores; així com que el sector comercial, petit comerç i grans superfícies, excepte el que ofereix els productes essencials --alimentació beguda, farmàcies, telecomunicacions, perruqueria i estètica i veterinària-- i gasolineres, hagin de tancar a les 20.00 hores».

«Altres mesures que s'aprovaran aquest dilluns al Consell de Govern i que entraran en vigor el 29 de desembre seran la reducció al 50% dels aforaments dels pàrquing de grans superfícies comercials; així com que, de manera paral·lela, els caps de setmana i els festius, les superfícies i centres comercials de més de 700 metres quadrats no podran obrir les seves portes, a excepció dels que ofereixen productes essencials», ha afegit.

«Una vegada aprovades aquestes mesures es publicaran en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) i entraran en vigor dimarts que ve 29 de desembre. Es mantindran fins el pròxim dia 11 de gener», ha asseverat Armengol.

Mallorca

Les noves restriccions anunciades aquest diumenge per la presidenta del Govern se sumaran a les ja existents a Mallorca, amb la finalitat de «mitigar riscos atès que aquesta és actualment l'illa amb situació més preocupant, en trobar-se en risc extrem».

«S'han d'evitar relaxació social i aglomeracions al màxim, fins i tot encara que estiguem en el nostre ambient familiar, cal usar màscara, continuar amb la rentada de mans, la ventilació dels espais i mantenir la distància interpersonal de 1,5 metres de distància», ha emfatitzat.

Per aquest motiu, ha recomanat, per exemple, «evitar acudir sis persones als centres comercials, i fer-ho d'un en un o de dos en dos per a poder continuar amb les compres sense posar en risc la salut».
Menorca, Eivissa i Formentera
Quant a les restriccions, a la resta d'illes, Armengol ha assegurat que a Menorca i Eivissa es mantendrà fins a l'11 de gener el mateix nivell d'alerta sanitària; no ocorrerà així a Formentera, que a partir del dimarts passarà a nivell 3.

Així, ha explicat que «a Menorca s'està produint una lenta baixada de la incidència, la qual cosa li permet tenir indicadors de poder passar a nivell 2. No obstant això, atès que fins i tot duu pocs dies en aquest i és molt important la consolidació de les mesures es mantendrà en el mateix nivell fins l'11 de gener».

Mentrestant, ha continuat, «Eivissa havia millorat molt les seves xifres encara que en aquest moment les ha incrementat una mica». Per això, ha demanat als eivissencs «màxim rigor» i «màxim compromís» amb el compliment de les normes aquests dies.

Finalment, sobre Formentera, ha avançat que aquest dimarts 29 de desembre passarà a nivell 3. «Es tracta d'un cas peculiar, perquè amb pocs positius pot tenir un augment d'incidència molt destacat», ha asseverat Armengol, qui ha assenyalat que el principal canvi en les restriccions serà que «de 10 persones permeses en l'exterior ara només podran ajuntar-se sis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.