Setmanari d'informació local - 138 anys

Manifestació juvenil en el marc de la Diada de Mallorca per mantenir la lluita al carrer en temps de pandèmia

Prop d'un centenar de joves han participat aquest dimarts a Palma en una manifestació juvenil convocada per Arran i Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Mallorca (SEPC Mallorca) amb motiu de la Diada de Mallorca.

Des d'Arran Palma han explicat que la voluntat de la marxa era «mantenir la mobilització juvenil per la Diada de Mallorca» malgrat la pandèmia de la Covid-19, encara que la manifestació ha estat ràpida i ha comptat amb les mesures de seguretat sanitàries per a evitar contagis.

Després de finalitzar el recorregut de la marxa, davant la Delegació del Govern espanyol s'ha llegit un manifest en el qual s'ha reivindicat la construcció dels Països Catalans, la necessitat d'establir polítiques que redistribueixin la riquesa i canviar el model econòmic actual.

Així mateix, els participants han exigit una educació i sanitat públiques de qualitat, han reivindicat la llengua catalana i han reclamat acabar amb els desnonaments, entre altres qüestions.

Mesures de seguretat
Per a complir amb les mesures de seguretat establertes per a fer front a la pandèmia, el recorregut s'ha realitzat amb els participants organitzats en dues columnes amb les quals s'ha garantit el metre i mig de distància i s'han evitat les acumulacions de gent.

A causa de la pandèmia, enguany no s'ha convocat la tradicional manifestació del 30 de desembre per l'autodeterminació, però diverses entitats han organitzat actes per a mantenir les reivindicacions de la Diada de Mallorca. Entre altres, aquest passat diumenge va tenir lloc una cadena humana a Palma organitzada pel Bloc d'Unitat Popular (BUP) i altres entitats i aquest dimecres a les 19 hores, també tendrà lloc un acte cultural al Teatre Xesc Forteza.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.