Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS sospita que el PP «vulnera els estatuts del Principal per ocultar que la consellera de Cultura, Antònia Roca, dirigirà el teatre»

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Consell Insular, Jaume Alzamora, ha anunciat que sol·licitarà un informe jurídic sobre la legalitat de la delegació en funcions davant les seves sospites que el PP «vulnera els estatuts del Principal per ocultar que la consellera de Cultura, Antònia Roca, dirigirà el teatre».

En aquesta línia, Alzamora ha considerat que «els estatuts de l'entitat permeten aquesta delegació en la vicepresidenta, i aquesta en el gerent, «però no es poden delegar en els treballadors les atribucions del gerent».

De fet, el portaveu ha assenyalat que el pacte entre PP i VOX «ha intentat amb aquesta maniobra amagar i disfressar que serà un càrrec polític qui directament gestioni el Principal». Així, ha anunciat que sol·licitarà un informe als serveis jurídics de la institució sobre la legalitat de la decisió presa pel Patronat del Teatre de delegar les funcions del gerent a l'espera de la designació d'un nou gestor».

Alzamora ha criticat, així mateix, la «irresponsabilitat» de l'equip de govern amb «el seu intent de traslladar a l'opinió pública que seran tècnics i funcionaris els que es facin càrrec de la gestió». «Els tècnics ja tenen atribuïdes les seves funcions i tasques», ha afegit.

En aquest sentit, ha censurat que «aquesta proposta d'encomanar-los la gestió no té sentit» i ha assegurat que des de l'equip de govern «ho saben, i és una cortina de fum per a amagar que serà la consellera de Cultura, Antònia Roca, qui ho assumeixi directament».

Segons Alzamora, el PP és «un expert en aquesta manera de conducta» perquè «ja varen col·locar un conseller a dirigir IB3 i ara això». «És molt trist, però no sorprèn», ha sentenciat.

Mentre es resol la situació, el ecosoberanista ha insistit a demanar la dimissió de la consellera de Cultura, per «la seva mala gestió i falta de projecte respecte d'una institució cultural tan important com és el Teatre Principal».

Així mateix, des de MÉS han lamentat «la política d'improvisació i falta de projecte cultural del govern insular presidit per Llorenç Galmés amb la posada en marxa d'un més que dubtós procés selectiu per a designar un nou responsable del Principal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.