Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana un pronunciament del Consell de Mallorca en contra de la supressió del requisit lingüístic

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha anunciat la presentació d'una moció en defensa de la llengua catalana que serà debatuda en la pròxima sessió plenària. La intenció és que la institució insular insti el Govern a retirar de forma immediata el decret que suprimeix el requisit lingüístic a la Sanitat pública. La iniciativa, segons ha explicat Alzamora, també serà presentada a tots els ajuntaments de Mallorca on la formació té representació institucional.

Tot, segons ha assegurat, perquè la supressió del requisit lingüístic a la Sanitat «confirma que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, continua sent menystinguda i perseguida». En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha remarcat que el més greu és que «en aquest cas ha estat el mateix Govern l'encarregat d'atiar el conflicte lingüístic i rompre els consensos polítics i socials que durant els darrers anys han permès normalitzar la promoció de l'ús i el reconeixement de la llengua com a patrimoni col·lectiu i de cohesió social».

Alzamora ha explicat que decisions com la del Govern de suprimir el requisit lingüístic contribueixen i agreugen la precarietat del català: «En realitat, aquesta ideologia bilingüista no és res més que una forma d'encobrir i legitimar la subordinació d'una llengua a l'altra i el consegüent procés de substitució lingüística que pateix la societat de les Illes Balears».

Finalment, MÉS per Mallorca recorda als poders públics que «han d'adoptar les mesures necessàries per fer efectius la promoció, el coneixement i l'ús normal de la llengua catalana». Per això, la mateixa moció inclou un acord en el sentit de refermar el compromís del Consell amb la llengua catalana i planteja un esforç més gran per part de la institució per a garantir els drets lingüístics de tota la població. Per a fer possible l'acord, MÉS insta l'equip de govern a recuperar la direcció insular de Política Lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.