Setmanari d'informació local - 139 anys

STEI: «L’Ajuntament de Palma ha de garantir els drets lingüístics de la població»

51411

«L’Ajuntament de Palma ha fet arribar al nostre company Francesc M. Ramis —mitjançant l’Agència Tributària— una nota de constrenyiment de 132 euros (120 euros de multa i 12 de recàrrec) per haver sol·licitat a Cort que una acció formativa commutadora d’una sanció econòmica fos impartida en llengua catalana», ha explicat el sindicat STEI en un comunicat.

L’Ajuntament va imposar a Francesc Ramis una sanció que podia ser commutada per una acció formativa. Ell va sol·licitar acollir-se a aquest dret; també va sol·licitar (com ho preveu el Reglament municipal) rebre aquesta formació en llengua catalana.

El sindicat explica que «Cort va menystenir la sol·licitud del nostre company, i el va citar a una sessió que es va desenvolupar en espanyol. Aleshores, Ramis va tornar a sol·licitar poder assistir a una sessió formativa en català. La resposta de l’Ajuntament ha estat una comunicació de multa amb recàrrec».

L’STEI Intersindical demana a l’Ajuntament de Palma que «anul·li aquesta comunicació, i que citi Ramis a una sessió formativa en català». Igualment, demana a l’Ajuntament de Palma que «expliqui públicament quin tant per cent de sessions formatives d’aquestes característiques es fan en la llengua pròpia».

El sindicat mostra tot el suport a Ramis i «a qualsevol persona que vulgui exercir els drets lingüístics».

El grup de solidaritat amb Francesc Ramis ha obert aquesta campanya de suport:
http://www.totsuma.cat/projecte/2063/parlar-en-catala-no-es-cap-delicte

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.