Setmanari d'informació local - 139 anys

Antoni Pascual: «Avui seria més complicat assolir la independència ja que és necessari que els regidors de l'Ajuntament mare hi estiguin tots d'acord»

Antoni Pascual, qui va ser Batle d'Ariany l'any 1982, any de la independència del municipi és el protagonista de la sèrie d'entrevistes que, en el marc del 40è aniversari de d'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, realitzen Toni Bennàssar i Toni Rotget, del programa matinal d'Ona Mediterrània, Ona Bon Dia.

A dBalears recollim alguns dels titulars més destacats que els protagonistes d'aquestes converses han declarat. Properament, en l'espai radiofònic del programa Ona Bon dia, d'Ona Mediterrània, podreu escoltar les entrevistes completes.

- «El poble d'Ariany ja havia intentat en dues anteriors ocasions assolir la independència. El 1928 i el 1949»

- «Va ser un moviment que s'havia mamat des dels nostres pares i amb la recuperació de la democràcia es va revifar».

- «A favor tenguérem el poble, els regidors de Petra i en contra els agricultors».

- «Els arguments principals que férem servir van ser: no hi havia cap motiu contrari a la independència, l'existència d'un mapa eclesiàstic que coincidia amb els límits amb Petra i tenir cementiri propi».

- «Ariany sempre va disposar d'una forta identitat com a poble».

- «En aquella època de preparatius vàrem molestar molta gent que mogués fitxa a Madrid. Rodríguez Miranda, Íñigo Cavero, Jiménez Blanco i molt especialment Jeroni Albertí».

- «Avui seria, tal vegada, més complicat assolir la independència ja que és necessari que els regidors de l'Ajuntament mare estiguin tots d'acord».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.