Setmanari d'informació local - 138 anys

Vicenç Vidal considera «una victòria contra l'Espanya més retrògrada» l'ús del català al Congrés

51605

El diputat de Sumar Més, Vicenç Vidal, ha valorat «de forma extraordinària» el fet que català, eusquera, gallec, occità de la Vall d'Aran, aragonès i asturià puguin emprar-se al Congrés espanyol des d'aquest dimarts.

Vidal ho ha definit com «una victòria de la diversitat lingüística contra l'Espanya més fosca, monolítica i retrògrada». L'ecosobiranista ha reivindicat que el Congrés s'assembla ara «una mica més a la ciutadania que pretén representar».

També ha recordat que el PSOE i el PSIB, «que ara fan bandera de la causa de les llengües dels pobles de l'Estat espanyol, s'han passat dècades ignorant referències internacionals com la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries del Consell d'Europa», així com que el juny de 2022 PSOE, PP i Vox varen votar en contra de l'ús de les llengües minoritzades al Congrés.

Per al diputat de Sumar Més «aquest pas contribuirà a la normalització de la llengua de Tonina Canyelles, Antònia Vicens, Ponç Pons, Marià Villangómez i Llucia Ramis a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, on és pròpia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.