Setmanari d'informació local - 138 anys

Pilars reivindicatius dels Castellers de Mallorca a París, davant la UNESCO i a Palma

El passat 9 de setembre Castellers de Mallorca varen anar a la Seu General de la UNESCO a París. La idea era fer un pilar d'homenatge al XX Aniversari de la Convenció per la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

«Malgrat que hem estat més d'un mes reclamant a les institucions competents la representació institucional d'aquest esdeveniment, no hem tengut resposta positiva per part d'aquestes» expliquen i afegeixen que «Castellers de Mallorca no només es portador de patrimoni, també hem volgut promocionar la resta de patrimoni mallorquí, i posar el nom de la nostra illa a un lloc elevat. Per part de la nostra colla hem complit amb totes les nostres obligacions com a portadors i difusors del nostre patrimoni i hem promocionat l'illa de Mallorca».

DE totes formes, els Castellesr de Mallorca han fet diverses activitats i accions durant la seva estada a la capital francesa: «hem lliurat mocadors amb tela de llengües i de siurells; hem fet un pilar amb la Senyera Mallorquina i hem duit una mostra de la gastronomia mallorquina».

També han fet homenatges «al Patrimoni parisenc, fent pilars conjunts amb els Castellers de Paris, tant a l'Ajuntament de Paris com a la Torre Eiffel» i feren també un pilar simbòlic davant la Seu General de la UNESCO,

Els castellers mallorquins han denunciat, tant a París com a Palma en el marc de la seva XV Diada Castellera, que «la llei de Patrimoni immaterial no es compleix» i demanen que es reverteixi aquesta situació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.