Setmanari d'informació local - 139 anys

La Coordinadora general de comunicació de l'Ajuntament de Palma és una negacionista de la unitat de la llengua catalana

51751

Fa uns dies dBalears es feia ressò del malestar generat entre els funcionaris de l'Ajuntament de Palma pel comportament «propi d'una comissària política» que atribueixen a la Coordinadora general de comunicació, Cristina Graupera Gutiérrez.

Segons aquests treballadors, Graupera es dedica a advertir els departaments de la Institució municipal que fan informacions públiques en català que «también hay que hacerlas en castellano» i, a més a més, fa aquestes advertències amb missatges de correu en castellà, cosa que és un incompliment del reglament i la normativa vigent que indica que les comunicacions internes s'han de fer en català.

Resulta que Grupera és una militant de la teoria negacionista i acièntifica que sosté que el català que es parla a Catalunya i el català que es parla a Mallorca, conegut popularment com a mallorquí, no són la mateixa llengua.

No deixa de ser curiós, paradoxal i digne d'estudi, que la gran majoria d'anticatalans que hi ha a Mallorca tenen arrels molt recents a Catalunya, com és el cas de Graupera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.