Setmanari d'informació local - 139 anys

Antoni Vera: «Hi ha llibertat editorial i de càtedra»

El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha assegurat que el PP «sempre defensarà l'ús i l'aprenentatge de les dues llengües» de les Balears.

D'aquesta manera, ha respost el responsable d'Educació a la pregunta parlamentària del diputat del PSIB Carles Bona sobre el seu posicionament sobre proposició de Llei de creació de l'Oficina de 'Garantia de la Llibertat Lingüística' de VOX.

Vera ha assegurat que aquesta Oficina, inclosa en l'acord d'investidura, s'hauria d'encarregar de «vetlar per la convivència i la cordialitat de les dues llengües oficials de les Balears d'acord amb l'Estatut d'Autonomia». «Sempre es defensarà l'ús i l'aprenentatge de les dues llengües de Balears, que és una comunitat autònoma bilingüe i estam orgullosos de comptar amb dues llengües romàniques que han aportat grans literats», ha apuntat Vera.

Per això, ha remarcat que hi haurà «equilibri i equitat» de les dues llengües i que la Conselleria treballarà per a «introduir millores educatives, amb tothom», perquè l'«educació ha de ser compromís de la societat sense excepcions». «La riquesa lingüística no ha de ser motiu de confrontació, sinó d'orgull», ha sentenciat Vera.
«Hi ha llibertat editorial i de càtedra»

Vera també ha estat qüestionat per si la seva Conselleria revisarà els llibres de textos educatius pel seu «contingut ideològic», com ha afirmat que es fa la diputada de VOX Manuela Cañadas.

Cañadas ha justificat aquesta afirmació en què els llibres d'història «es refereixen a Jaume I com a rei català», «es divinitza Catalunya» o que els d'economia realitzen un «adoctrinament anticapitalista» amb «una idea negativa de les empreses i els empresaris».
El conseller ha afirmat que el contingut el decideixen les editorials sobre la base del que es marca en els decrets estatals i autonòmics i la Lomloe no permet que una autonomia revisi els continguts dels llibres.

«En la Conselleria es té clar el principi bàsic de la llibertat d'ensenyament, que té per objectiu el desenvolupament de la personalitat humana i es creï en els valors bàsics de l'educació, que aposta per l'autonomia personal i pluralitat», ha argumentat.

Així mateix, ha recalcat que «fa molts anys» que les editorials «no necessiten l'aprovació de la Conselleria per a publicar els llibres de text» i ha agregat que «hi ha llibertat editorial i de càtedra».

No obstant això, ha apuntat que la Inspecció del Govern espanyol, o «això espera», «garanteix que no hi ha cap mena de controvèrsia ni històrica, ni d'una altra índole en els llibres de text».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.