Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol finança amb 800.000 euros la creació de nou noves places del Grau en Medicina a les Balears

El Govern espanyol, a través del Ministeri de Sanitat, ha finançat amb prop de 800.000 euros la creació de nou noves places del Grau en Medicina a les Balears.

Segons han informat des de la Presidència del Govern aquest dissabte, l'Executiu estatal, a través del Ministeri de Sanitat, finança amb un total de 790.500,97 euros l'increment a les Balears de nou places del Grau en Medicina, que es materialitza en el present curs acadèmic 2023-2024.

La inversió total per a totes les comunitats autònomes ascendeix a prop de 50 milions d'euros (49.998.257,74 euros), amb els quals es finançarà l'increment de 677 places dels Graus en Medicina a les universitats públiques de l'Estat espanyol.

L'objectiu d'aquesta mesura, segons han explicat, és augmentar la disponibilitat de professionals sanitaris per a pal·liar el dèficit existent en determinades especialitats i reforçar el Sistema Nacional de Salut (SNS).

El ministre de Sanitat en funcions, José Miñones, ha valorat que aquest increment de fins a un 15% en el nombre d'alumnes que comencen enguany a estudiar Medicina «servirà per a reforçar els recursos humans del sistema sanitari espanyol, en línia amb altres mesures que el Ministeri està duent a terme».

Entre aquestes mesures, Miñones ha destacat l'increment del 38% de les places de Formació Sanitària Especialitzada en els últims cinc anys, amb 11.607 places enguany (8.772 són per a Medicina), en la qual, segons les seves paraules, «és la convocatòria més gran de la història».

L'oferta per a cursar el Grau en Medicina a les universitats públiques de l'Estat espanyol s'eleva en aquest curs acadèmic a un total de 6.626 places. En el cas concret de les Balears l'oferta s'eleva a 69 places.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.