Setmanari d'informació local - 139 anys

El Parlament de Catalunya investigarà les infiltracions de policies espanyols en moviments socials i polítics dels Països Catalans

El Parlament de Catalunya crearà una comissió d'investigació sobre la infiltració de membres dels cossos policials de l'Estat espanyol en els moviments socials, polítics i populars dels Països Catalans.

Seguint la petició conjunta d'ERC, Junts, CUP i comuns del 22 de setembre, després de la reunió de la Mesa de la Cambra, la proposta s'ha presentat aquest dimarts en la Junta de Portaveus i ja es podrà constituir la comissió, han explicat fonts parlamentàries.

Després d'establir la comissió, s'haurà de triar qui la presideix, qui ocupa el secretariat i quin portaveu de cada grup parlamentari participa en la comissió.

La petició va arribar a la Cambra després de la publicació del quart cas que destapa la infiltració d'un agent del Cos Nacional de Policia espanyola (CNP) als Països Catalans amb una identitat falsa proporcionada pel Ministeri d'Interior espanyol. Cal recordar que va transcendir el cas d'una agent mallorquina.

Els quatre grups varen argumentar que l'espionatge va vulnerar «múltiples drets fonamentals» com el de llibertat d'associació, reunió pacífica i expressió, participació política, defensa, inviolabilitat de domicili i el d'intimitat i privacitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.