Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP carrega contra l'Oficina Anticorrupció per «filtrar a la premsa» un expedient que els acusa de prevaricació

La portaveu adjunta del PP en el Parlament, Marga Durán, ha acusat aquest dissabte el director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció (OAIB), Tòfol Milà, de «filtrar expedients a la premsa» abans que comunicar-los a les parts «amb l'únic objectiu de difamar a membres del partit».

En un comunicat, el PP acusa també Milà d'obviar els informes tècnics i jurídics aportats. «Milà apura prestant els seus últims serveis al PSIB al capdavant d'una oficina pensada i ideada com a màquina del fang al servei dels interessos del PSOE», ha afegit.

Durán s'ha referit d'aquesta manera a una Investigació contra el director general d'Emergències, Sebastià Sureda, a qui l'OAIB atribueix un delicte de prevaricació urbanística per permetre a negocis operar sense llicència en un polígon industrial de Campos, segons ha publica aquest dissabte en exclusiva Diario de Mallorca.

«El descrèdit de l'Oficina Anticorrupció és absolut i és evident que l'última denúncia filtrada a premsa no és més que una reacció a les conclusions del Parlament sobre la duplicitat que representa aquest organisme davant feines que ja escometen la Sindicatura de Comptes, Intervenció General o la Fiscalia», ha apuntat la dirigent del PP.

Marga Durán ha recordat que el cost de l'Oficina és d'1,5 milions d'euros anuals i que el seu director té un sou de 95.000 euros. Des del PP han recordat que Tòfol Milà va ser director general en el Govern de Francesc Antich, alt càrrec del Govern de José Luís Rodríguez Zapatero i càrrec a l'Ajuntament de Calvià amb Alfonso Rodríguez, per la qual cosa, al seu judici, «va quedar en evidència que el PSIB volia que l'òrgan fos un instrument al seu servei».

Segons Durán, l'actuació objecte d'investigació va comptar en el ple de l'Ajuntament de Campos amb el vot favorable de la coalició Endavant, de la qual forma part el PSIB-PSOE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.