Setmanari d'informació local - 139 anys

STEI: «La marea verda serà només un antecedent de la conflictivitat que anticipen les mesures anunciades»

L’STEI Intersindical ha expressat aquest dimarts que rebutja les declaracions de la presidenta Prohens en què considera la llengua pròpia de les Illes Balears «un càstig» i afirma que no es repetirà la marea verda contra el TIL i les retallades.

El sindicat denuncia les propostes de VOX i el PP d’eliminar el català de la sanitat i la funció pública, i decantar el català de l’educació. Per això, li exigeixen «que reconsideri aquesta opció, deixi de ser hostatge dels acords amb VOX, aparqui els experiments pedagògics i no atiï el foc de la confrontació lingüística a l’entorn escolar un altre cop».

«És irresponsable executar el programa antibalear de l’extrema dreta. El que cal és atendre els problemes reals de l’ensenyament —que posaren de manifest més d’un centenar de centres a l’enquesta de principi de curs de l’STEI: manca d’espais i infraestructures, habitatge, manca de docents de certes especialitats, poc personal per a atendre la diversitat, climatització en els centres...», han remarcat.

L’STEI Intersindical fa costat als docents i a la comunitat educativa en la promoció i l’ús del català a l’escola i ha comunicat que ofereix els serveis jurídics per a fer front a qualsevol mesura o proposta que vagi en contra de la normativa vigent i del procés de normalització lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.