Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La tela de llengües protagonitzarà el cicle 'Les arts i els oficis'

52765

La roba de llengües protagonitzarà el cicle 'Les arts i els oficis', dedicat a tècniques artesanals el pròxim dia 30 d'octubre, a les 19.00 hores, en el Museu Fundació Joan March.

La Fundació ha explicat aquest dilluns que la xerrada serà a càrrec de Cati Vicens i Tomeu Fuster, dos artesans de 'Teixits Vicens', un taller de teles familiar fundat en 1854.

En concret, es parlarà de la tècnica 'ikat', que va arribar a les Balears en el segle XVIII i va ser clau per a la confecció del patró de tenyit de la tradicional tela de llengües mallorquina.

El cicle inclou a artesans que, «front d'una societat de producció industrial, conserven i reinventen les tècniques tradicionals en els seus oficis». Hi han passat recentment el mestre Segundo Santos, paperer de la ciutat de Conca, o Carlos Muñoz de Pablos, fabricador de vidrieres.

La trobada amb Teixits Vicens serà oberta al públic amb entrada lliure i pot reservar-se des d'una setmana abans de l'esdeveniment a la web march.es. A més, la xerrada es retransmetrà en directe a través de Canal March i YouTube.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.