Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

PP i els regidors de MÉS per Mallorca signen un acord de govern a l'Ajuntament de Capdepera i l'Executiva de MÉS els fa fora

PP i MÉS per Mallorca han signat aquest dilluns un acord per a garantir la governabilitat a l'Ajuntament de Capdepera el que queda de legislatura.

Segons han recollit tots dos partits en un comunicat conjunt, en les eleccions municipals del passat mes de maig la ciutadania «va votar clarament a favor d'un canvi». En concret, PP, PSOE i MÉS varen aconseguir cinc regidors cadascun i es va obrir un escenari «sense cap majoria clara a favor de cap dels partits».

Aquest triple empat, han afegit, fa «molt difícil» un govern en solitari de qualsevol partit durant quatre anys. Així, davant el volum de treball que suposa un municipi com Capdepera i la inestabilitat a la qual estaria abocat el Consistori a l'hora de prendre qualsevol decisió, s'ha fet «imprescindible una entesa que posi per damunt els interessos del municipi als interessos de partit».

En el comunicat, totes dues formacions han assegurat ser conscients de què es tracta d'un acord entre dos partits «amb ideologies distants i grans diferències programàtiques a nivell supramunicipal». Amb tot, «posats en comú els dos programes electorals locals, resulta que les prioritats i els punts en comú són molt superiors a les diferències», han afirmat.

Per tant, s'han compromès «a treballar conjuntament i incansablement per a dur a terme les accions pactades i estar a l'altura de la confiança dipositada per la ciutadania».

Segons han conclòs en el comunicat, en compliment de l'acord la batlessa convocarà un ple aquesta mateixa setmana per a delegar les competències entre els regidors d'un partit i un altre.

Fora de MÉS

L'Executiva de Més per Mallorca ha comunicat que ha «romput» amb la marca local de la formació a Capdepera i que els cionc regidors ja no són militants de MÉS.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.