Setmanari d'informació local - 138 anys

OCB: «El govern de Marga Prohens trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers 25 anys, i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina»

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet aquest dimarts una crida a tota la comunitat educativa i a la societat civil organitzada a «preparar-se per plantar cara a aquesta aberració política, social i pedagògica. Ni una passa enrere!». Ho ha fet en referència a la iniciativa de l'extrema dreta per a implantar la 'lliure elecció de llengua' a les Balears.

L'entitat ha remarcat que la segregació escolar per raó de llengua «obre la porta a la fractura social i cultural. Es tracta d’una mesura que dinamita la convivència i divideix la societat en dues comunitats lingüístiques».

A més, assenyalen que la proposta infringeix l’art. 135.1.e de la Llei d’educació que estableix com a principi del model: no discriminar ni separar els alumnes en centres i grups diferents per raó de llengua.

«La segregació lingüística fa inviable l’objectiu de dominar les dues llengües oficials en acabar el període d’escolarització. Els nins de la línia en català, en dominaran les dues; els de la línia en castellà, només el castellà», avisa l'OCB.

Finalment, l'organització denuncia que, amb l'acceptació de la proposta de VOX, el govern de Marga Prohens «trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers vint-i-cinc anys, i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina que persegueix obsessivament l’aniquilació de la nostra llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.