Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciutadans per Palestina Mallorca convoca una nova manifestació: «Cap agressió sense resposta, aturem el genocidi a Palestina»

Ciutadans per Palestina ha convocat per aquest dimarts, 7 de novembre, una nova manifestació a Palma amb el lema 'Cap agressió sense resposta, aturem el genocidi a Palestina'. La marxa s'iniciarà a les 20.00 hores a la plaça del Tub i recorrerà els principals carrers de la ciutat fins a arribar a la Delegació del Govern espanyol a les Balears.

Ciutadans per Palestina Mallorca han volgut recordar i anunciar aquest diumenge que «prendran els carrers de manera ferma i decidida davant la neteja ètnica a Palestina patrocinada pels Estats Units, Europa i la comunitat internacional clarament posicionada per interessos imperialistes del control del gas que s'anomena 'la nova ruta de la seda' per a la seva competència comercial amb la Xina».

L'entitat ha volgut «avisar els polítics amb representació institucional dels partits majoritaris, tant als que governen al Govern pel seu suport explícit al sionisme i anomenen rates al poble palestí -com el del seu secretari de premsa Pedro Aguiló Mora de qui en demanam el cessament immediat- com els que se suposa donen suport a la causa Palestina que ens tendran davant si se segueixen mostrant equidistants i indiferents tal com estan fent fins ara davant aquest genocidi, ja que encara no hem rebut cap mena de simpatia ni suport públic cap a la pròxima mobilització, suposem que no se senten còmodes davant iniciatives totalment independents i populars que no poden controlar, continuarem així fins al final».

Des de l'entitat donen per fet que «aquesta lamentable situació política és directament relacionada amb el joc de poder per les cadires i la por electoral davant les negociacions al pròxim govern d'Espanya i, si ens equivoquem, els retam públicament a què ens demostrin el contrari donant suport a la manifestació signant el manifest de mínims de la convocatòria, ja que és una irresponsabilitat absoluta que encara no ho hagin fet davant el clam social existent».

«Fem una crida a tota la societat a respondre davant aquesta agressió al poble palestí i a exigir malauradament als que són els nostres polítics a ser responsables i no tenir por, por és el que tenen els habitants de Palestina mentre són massacrats per l'Estat feixista d'Israel, no els permetrem fer-ho en el nostre nom. Trenquem totes les relacions amb Israel i el lobby sionista», han sentenciat des de Ciutadans per Palestina.

Tot seguit reproduïm el manifest íntegre de la manifestació

Manifest

El grup de solidaris denominat Ciutadans per Palestina – Mallorca continuam amb les iniciatives com a resposta dels recents esdeveniments a Palestina i l’Orient Mitjà i, per tal de mostrar el nostre rebuig al sionisme imperialista que perpetua del genocidi de l’Estat criminal d’Israel d’ençà de la seva creació el 1948, hem convocat aquesta manifestació.

La situació no ha fet més que empitjorar en les darreres dècades. El darrer episodi el trobam amb l’aixecament de Gaza i posterior resposta de l’Estat sionista massacrant, mitjançant intensos bombardejos aeris, la població civil amb l’excusa de perseguir els terroristes de Hamàs.

Aquest manifest no ataca cap religió ni identitat. Però sí assenyala la ideologia del sionisme, assimilada maliciosament com a pensament únic dins el judaisme, com a responsable directa d’aquest genocidi encapçalat actualment per un Benjamin Netanyahu, primer ministre d’Israel, que deshumanitza els palestins tal i com feren els nazis durant el III Reich en la persecució als jueus.

Durant aquestes més de dues setmanes de bombardejos, amb milers de víctimes civils, hem presenciat davant la passivitat de la comunitat internacional com s’atacaven suposats corredors humanitaris, habitatges, hospitals, personal sanitari i periodistes amb tota impunitat.

També consideram adient enfocar aquesta reivindicació des del punt de vista antiimperialista i de classe. En primer terme cal reconèixer que els propis ciutadans palestins són emprats com a mà d’obra per l’Estat sionista, en la majoria de casos sense respectar els seus drets com a treballadors i en unes condicions deplorables d’explotació per afavorir l’enriquiment de la burgesia ocupant.

Cal recordar que, a més a més, existeix un altre element d’opressió sobre ells en el control que se’ls exerceix en l’apartheid a Gaza i Cisjordània, exigint com a requisit d’entrada i sortida de les zones ocupades amb permisos de treball, patint abusos de tot tipus i agressions en els check-points amb soldats de les forces armades sionistes que, en nombroses ocasions, acaben amb ferits greus i morts.

Però també aquesta situació agreuja la lluita de classes a la resta del món. Els treballadors d’aquelles potències que, de forma directa o indirecta, estan oferint suport a aquest genocidi en patim també les conseqüències. Tal i com hem vist durant els quasi dos anys de conflicte de l’OTAN amb Rússia a Ucraïna, l’increment en la despesa militar sempre cau sobre els drets de la classe obrera.

Ja sigui la inflació sobre els preus o l’encariment dels combustibles per a vehicles particulars, es segueix precaritzant les condicions de vida d’una població que ja pateix enormes problemes d’accés a l’habitatge pels preus dels lloguers i la destrucció de l’estil de vida autòcton tradicional.

Per altra banda, volem insistir en denunciar també la manipulació que la maquinària de propaganda sionista està duent a terme focalitzant únicament en Hamas per assimilar la contra-ofensiva del poble palestí des de Gaza amb el fonamentalisme islàmic.

Es comptabilitzen fins a un total de tretze col·lectius armats que estan participant en l’auto- defensa palestina, entre les quals s’hi troba el Front Popular d’Alliberament de Palestina de caire marxista i laic o la presència de Fatah en el govern de Cisjordània.

Els dos territoris palestins ocupats representen les zones més densament poblades del planeta degut a la pressió que exerceix l’Estat sionista d’Israel per arraconar de dos milions de persones, la majoria són dones, infants i persones grans en un espai cada vegada més reduït.

Representant una població vulnerable davant la maquinària bèl·lica d’un Estat que rep el suport d’altres potències imperialistes com els Estats Units o els de l’aliança de l’OTAN per amenaçar i agredir cíclicament tot l’Orient Mitjà, com en els episodis viscuts al Líban i Síria, que pot provocar conseqüències globals si perduren aquestes hostilitats.

Apel·lam a les personalitats, institucions, partits, associacions i col·lectius socials a sumar-s’hi a aquest manifest i no ser còmplice. Així com també feim una crida al boicot a Israel en tots els seus aspectes començant per la manifestació convocada.

EXIGIM QUE S’ATURI AQUEST GENOCIDI SIONISTA I IMPERIALISTA AIXÍ COM TAMBÉ LA COMPLICITAT DE L’ESTAT ESPANYOL I LA UNIÓ EUROPEA REIVINDICAM EL LEGÍTIM DRET DELS PALESTINS DE DEFENSAR-SE MALLORCA AMB EL POBLE PALESTÍ! VISCA PALESTINA LLIURE!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.