Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L'escriptora Laura Gost ha guanyat el V Premi Proa de Novel·la amb l'obra 'Les cendres a la piscina'

53267

L'escriptora Laura Gost ha guanyat el V Premi Proa de Novel·la, dotat amb 40.000 euros, amb l'obra 'Les cendres a la piscina', que ressegueix una saga familiar al llarg de diverses generacions.

L'obra, que es va presentar sota el pseudònim d'Antònia Serra, s'ha imposat en una edició a la qual s'havia presentat 19 obres i ha estat guardonat per un jurat format per Xavier Pla, Clara Queraltó, Anna Sáez, Vicenç Villatoro i l'editor Josep Lluch.

Gost (Sa Pobla, 1993) ha assegurat que la concepció de la novel·la és «inseparable» de la mort dels seus avis a principis d'enguany, i que va començar a escriure-la pensant en una generació que ha travessat tot tipus de canvis.

De fet, Gost ha afirmat que el personatge central de la novel·la, Sebastià, del qual se segueix gran part de la seva vida, està «en bona part» inspirat en el seu avi patern, però per la novel·la discorren personatges de diferents generacions, en els quals també hi ha una base real ficcionada.

El llibre també el protagonitzen les tres dones amb les quals Sebastià va compartir la seva vida, els seus dos fills i la seva neta escriptora --amb la qual l'autora ha volgut traçar un cert paral·lelisme amb la seva pròpia vida en un «exercici de transparència» després de prendre retalls d'altres vides per a altres personatges--, que compten amb diversos capítols que van des dels anys 50 fins a l'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.