Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama al Consell desplegar les competències de promoció econòmica per a «incentivar altres sectors al marge del turístic»

El ple del Consell de Mallorca debatrà aquest dijous una moció de MÉS per Mallorca que exigeix al Govern el traspàs de la funció executiva de la competència de planificació i desenvolupament econòmic. La proposta, segons ha explicat el portaveu de la formació a la institució Jaume Alzamora, serà previsiblement aprovada per unanimitat després de diferents contactes amb la resta de grups. Segons Alzamora, aquest traspàs podria produir-se de manera ràpida tenint en compte que es tracta d'una competència delegada al marge de les pròpies dels consellers insulars contemplades a l'Estatut.

El portaveu ecosobiranista ha explicat que el Consell ha esdevingut en els darrers anys un agent de primer ordre que ha deixat enrere un rol secundari en el desenvolupament de polítiques de promoció econòmica. En aquest ha assegurat que «el paper proactiu de la institució s'ha traduït en la implementació de noves accions que, han anat més enllà del paper assistencial». No obstant això, «el Consell no pot anar més enllà sense disposar de plenes competències en la matèria».

Així, Alzamora ha manifestat que la delegació d'aquestes competències permetria fer passes per consolidar empreses que centren la seva activitat en la innovació i el coneixement. Un sector, ha dit, al marge del turístic que ha de ser optimitzat i potenciat per a generar major valor econòmic i social. «El Consell de Mallorca ha de liderar aquest procés de transformació, situant-se de vora els comportaments empresarials emergents i apostant per l'ocupació de qualitat i la participació de les persones com a protagonistes del projecte empresarial», ha assenyalat.

En aquest context, el portaveu de MÉS al Consell ha argumentat la necessitat delegar la competència per a dur endavant des del Consell diversos programes, convocatòries, i iniciatives al servei de les empreses, centres de recerca i nous nínxols d'ocupació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.