Setmanari d'informació local - 138 anys

Vera demana comparèixer en el Parlament per informar sobre la implantació de la ‘lliure elecció de llengua’

07/11/2023 El conseller de Educación y Universidades, Antoni Vera, interviene durante un pleno en el Parlament balear, a 7 de noviembre de 2023, en Palma de Mallorca, Mallorca, Islas Baleares (España). El techo de gasto ha vuelto a debatirse y a votarse en el Parlament balear hoy en una jornada en la que se celebrarán dos sesiones plenarias. La convocatoria de este pleno se ha realizado después de que PP y VOX hayan cerrado un acuerdo para aplicar en Baleares la libre elección de la lengua, un acuerdo que previsiblemente dará lugar a la aprobación del techo de gasto con el apoyo de VOX. POLITICA Isaac Buj - Europa Press | Isaac Buj - Europa Press

El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha demanat comparèixer en el Parlament per informar sobre la implantació de la 'lliure elecció de llengua' i el pla pilot específic.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, ha registrat aquest dimecres la sol·licitud de compareixença per la via d'urgència, tenint en compte la rellevància i actualitat de l'assumpte.

Inicialment, en un primer escrit, la compareixença s'havia demanat en el ple de la Cambra, encara que en una segona petició registrada més tard, la representant de l'Executiu aclareix que la sol·licitud és per comparèixer en comissió.

La sol·licitud de compareixença té lloc pocs dies després que el PP i l'extrema dreta firmin un acord amb les línies mestres del pacte sobre la lliure elecció de llengua, assumpte que va motivar el bloqueig del sotil de despesa, que fou finalment aprovat aquest dimarts.

Aquest dimarts, el responsable d'Educació ha insistit durant el debat de les preguntes de control al Govern en el ple, dirigint-se a Vox, que l'acord es complirà, encara que ha advertit que el pacte entre els grups parlamentaris són línies mestres que el desenvolupament de la iniciativa correspon a la Conselleria, amb la participació de la comunitat educativa.

Per la seva banda, els grups de l'oposició han registrat una sol·licitud perquè tant Vera com la presidenta del Govern, Marga Prohens, compareguin en el ple per informar sobre aquesta qüestió, al qual el PP i Vox s'han oposat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.