Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern regarà amb 700.000 euros la denominada 'Oficina de Grantia de la Llibertat Lingüística' per a «protegir» l'espanyol

Els pressupostos autonòmics del 2024 que aquest dijous ha aprovat el Consell de Govern en reunió extraordinària contemplen fins a 750.000 euros per a la denominada 'Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística' que gestionarà el partit d'extrema dreta VOX.

Ho ha confirmat aquest dijous el vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, en una roda de premsa on ha traslladat al mateix temps que l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, en procés de liquidació, comptarà amb un pressupost de 50.000 euros, molt lluny dels 1,5 milions d'euros d'aquest exercici.

El pressupost és ostensiblement superior al que tenia l'Oficina de Drets Lingüístics, que depenia de la Direcció General de Política Lingüística del Govern i tenia un cost de prop de 150.000 euros sumant les despeses de personal i els materials de difusió i sensibilització.

L'organisme és un dels preus que ha pagat el PP per a poder obtenir la presidència del Govern junt a altres mesures que arraconen i discriminen la llengua pròpia de les Illes Balears.

«L'objectiu de la nova oficina serà defensar la llibertat d'ús i opció lingüística i fomentar la protecció tant del castellà com de les modalitats lingüístiques de les diferents illes, que des de fa més de 30 anys pateixen l'aplicació d'una normativa pancatalanista. Una imposició que dificultava l'ús de la llengua cooficial, l'espanyol. La nova 'Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística' controlada per VOX investigarà les denúncies sobre discriminació de l'espanyol i tendrà poder sancionador sobre administració pública, universitat, empreses i particulars», assenyala l'extrema dreta.

Per a l’Obra Cultural Balear és una «molt mala notícia» la supressió de l’Oficina de Defensa de Drets Lingüístics de les Illes Balears i la seva substitució per una «pseudooficina d’imposició del castellà i de persecució de la llengua catalana i dels ciutadans que volen fer ús en llibertat de la llengua pròpia de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.