Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Els batles de MÉS per Mallorca exigeixen més transparència al govern PP-VOX del Consell de Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Consell, Jaume Alzamora, ha acusat aquest dilluns a PP i VOX de dificultar les tasques d'oposició i fiscalització a la institució insular.

Segons Alzamora, els consellers de l'oposició no han rebut tota la informació relativa a l'Assemblea de Batles, celebrada aquest dilluns a Alcúdia, «posant en risc el dret d'accés a la informació de tota la ciutadania i, en conseqüència, dificultant el dret fonamental a la participació política».

En aquest sentit, segons ha traslladat la formació en una nota de premsa, el portaveu ecosobiranista ha lamentat no disposar de tota la documentació inclosa en l'ordre del dia de la reunió municipalista que el Consell havia convocat.

De fet, segons MÉS, els batles han rebut la documentació a última hora i amb expedients incomplets. En el cas dels consellers de l'oposició la situació també ha estat de documents incomplets, segons els ecosobiranistas.

Per a Alzamora, aquesta manera d'actuar genera molts dubtes i ha recordat que la falta de transparència i l'opacitat deterioren la confiança dels ciutadans en l'administració pública.

«La falta de transparència sempre és l'avantsala de la corrupció», ha remarcat. En aquest sentit, Alzamora ha recordat que el govern insular encara no ha facilitat l'informe per a construir un recinte firal en una propietat privada.

Aprofitant la convocatòria, Alzamora ha mantengut una reunió amb els batles de la formació i tots han coincidit, segons han traslladat, a advertir de la falta d'informació i han exigit al Consell més transparència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.