Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Campos demana modernitzar el cementeri municipal i adaptar-lo a les demandes i necessitats actuals

Més per Campos ha presentat una Moció pel plenari del mes de novembre per a la construcció d'un columbari en el cementiri municipal.

El columbari és l'espai exclusivament dissenyat per custodiar les urnes funeràries amb les cendres de les persones difuntes. S'ubica a l'interior d'esglésies, cementiris o tanatoris.

És una opció cada cop més en auge a causa de l'augment de les incineracions i al desig de les famílies de deixar l'urna del seu ser estimat en un lloc específic per a aquest ús.

Més per Campos demana, en una primera fase, la construcció d'un columbari al cementiri municipal i, en una segona, la previsió d'un anomenat jardí o cementiri de cendres, que sigui un espai a on poder desar les cendres dels nostres éssers estimats.

Com indica en el seu informe anual la 'Asociación Nacional de servicios Funerarios' - (Radiografía sector funerario 2023), s'aprecia un increment de les incineracions dels nostres difunts. En l'actualitat, parlem d'un percentatge del 44,99 per cent a tot l'Estat. És evident, que ens apropem a un canvi de tendència, que els experts creuen, continuarà en els propers anys.

Des de Més per Campos, volem que amb aquesta actuació, es modernitzi i s'adeqüi el servei funerari a les necessitats i a la diversitat de la demanda social actual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.