Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Trobada a la UIB sobre interrelació entre neurociència i activitat física, per implementar hàbits de vida saludable en els centres educatius

L'Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) organitza unes jornades dedicades a explorar la interconnexió entre la neurociència, l'activitat física i el seu impacte en els centres educatius.

Aquesta iniciativa, segons ha informat la institució universitària, vol destacar el rol fonamental de la neuroeducació en la formació del professorat, ja que ofereix eines per a adaptar l'exercici físic al desenvolupament neurològic dels estudiants.

L'activitat física té una influència profundament positiva en les cinc dimensions de la salut: mental, física, emocional, interna i social.

Aquestes dimensions són interdependents i es retroalimenten entre si i és impossible considerar-les de manera separada, han explicat. Per això, és crucial integrar la pràctica de l'activitat física dins de les aules, ja que aquesta disciplina s'encarrega de fomentar i millorar els hàbits de vida saludable.

La trobada se celebra entre aquest divendres i aquest dissabte a l'edifici Guillem Cifre de Colonya de la UIB i ofereix conferències que abordaran aquesta temàtica i, a més, els docents podran exposar les seves pròpies experiències.

L'objectiu principal d'aquestes jornades és donar a conèixer noves perspectives en el camp de l'educació física. A través de la presentació de la interrelació entre la neurociència i l'activitat física, es pretén mostrar estratègies específiques per a implementar hàbits de vida saludable en els centres educatius.

Aquest esdeveniment està dissenyat per a acollir tant estudiants dels graus d'Educació com docents en actiu de les etapes infantil, primària i secundària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.