Setmanari d'informació local - 139 anys

Robert Graves i les muntanyes, una via d’enllaç entre Mallorca i Gal·les

54095

El crestall rost, el poemari de muntanya de Robert Graves, publicat per Nova Editorial Moll, ha obert una via de comunicació entre Mallorca i el País de Gal·les, en ser la primera vegada que s’han reunit els seus textos d’aquesta temàtica, una de les seves passions. Eduard Moyà, traductor dels poemes al català, la major part inèdits en aquesta llengua, impartirà sengles conferències a Gal·les sobre Graves i la seva relació amb les muntanyes.

Amb la intermediació de la Fundació Robert Graves, Moyà intervendrà el 8 de desembre al matí al castell de Caernarfon, convidat pels Royal Welch Fusiliers, dels quals l’escriptor resident a Deià fou capità a la I Guerra Mundial. D’horabaixa, amb un caire més acadèmic, parlarà a la universitat de Bangor.

Eduard Moyà subratlla el lligam establert d’aquesta manera entre Mallorca i Gal·les, «dos espais perifèrics, però essencials en la biografia poètica» de Robert Graves. El fet que l’edició de Moll inclogui els poemes originals en anglès permet al públic lector britànic l’accés a aquells que va dedicar a les muntanyes, que fins ara no havien estat reunits en un mateix volum.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.