Setmanari d'informació local - 139 anys

La UNESCO declara com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat la tècnica del vidre bufat que a Mallorca manté Vidres Gordiola

La UNESCO ha declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat la tècnica del vidre bufat que a Mallorca manté Vidres Gordiola d'Algaida.

La inscripció en les Llistes Representatives del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la tècnica tradicional del bufat del vidre, que inclou a més de la tècnica de vidre bufat amb canya, vidre al bufador i la talla, gravat, esmalts i daurats, és un homenatge i un reconeixement al vidre bufat.

Vidres Gordiola ha celebrat la inscripció de la tècnica a les seves xarxes socials «Estem plens de felicitat i agraïment cap als mestres vidriers que han preservat la nostra tècnica al llarg dels segles i al Ministeri de Cultura per la seva dedicació en aquest assoliment tan significatiu», han indicat en una publicació en la xarxa social Instagram.

El vidre bufat és una tècnica de fabricació d’objectes de vidre mitjançant la creació de bombolles en el vidre fos. Aquestes bombolles s’obtenen injectant aire dins d’una peça de material a través d’un llarg tub metàl·lic, bé mitjançant una màquina, bé de manera artesanal, bufant per l’altre cap, un sistema semblant al que es fa servir per fer bombolles de sabó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.