Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI expressa «estupor» perquè es tudaran 60 milions d’euros cada curs, que «es podrien destinar a pal·liar les mancances del sistema educatiu»

El sindicat majoritari a l'ensenyament, l'STEI Intersindical, alerta que «si el Partit Popular dona suport a l’esmena de VOX als Pressuposts del 2024, es destinaran 20 milions d’euros a la segregació d'alumnes per raó de llengua per als quatre primers mesos del curs 2024-2025. Una xifra que arribaria als 60 milions si es compta tot el curs escolar».

Amb aquests 60 milions, «destinats a satisfer les obsessions d’un partit minoritari que l’únic que pretén és la substitució lingüística del català a les Illes Balears», segons els càlculs del sindicat, «es podrien contractar 1.500 professors més, un fet que permetria una rebaixa considerable de les ràtios i una millora de l’atenció a la diversitat de l’alumnat».

«Amb els 60 milions d'euros per curs escolar que costarà la segregació, es podrien construir 9 instituts, si s’agafa com a model de pressupost l ́IES Santa Maria. També es podrien fer 9 CEIP de dues línies, com el de Sant Ferran de ses Roques; o 21 instal·lacions per a impartir cicles formatius, prenent com a model el pressupost de l ́actuació feta a l’IES Isidor Macabich.

Els 60 milions donarien solució al pla de climatització dels centres educatius previst, per a fer front a l’emergència climàtica; a més de reduir a dos anys el Pla d’infraestructures que té una execució de quatre anys. Es podrien solucionar centres pendents de creació de fa tants anys o eliminar els més de cent-cinquanta barracons que hi ha aquest curs» denuncien els sindicalistes.

L’STEI Intersindical «rebutja frontalment» que el Govern de Margalida Prohens i la Conselleria d’Educació i Universitats cedeixin al xantatge de VOX i permetin «la implantació d’una mesura antipedagògica que no és una demanda real de la comunitat educativa de les Illes Balears i que trenca la cohesió social».

El sindicat també expressa el seu estupor per la possibilitat de tudar 60 milions d’euros cada curs escolar que es podrien destinar a pal·liar les mancances del dia a dia del nostre sistema educatiu, com ràtios, atenció a la diversitat, pla de climatització dels centres docents, nous cicles formatius de grau superior a Eivissa i Formentera, i tants altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.