Setmanari d'informació local - 139 anys

Acte en record de Rosa Bueno al Rafal Nou, diumenge 17 de desembre

En record de la dirigent històrica del moviment veïnal de Palma, Rosa Bueno Castellano, s'ha organitzat un acte aquest diumenge, 17 de desembre, a les 11.00 hores, al parc Rosa Bueno, del Rafal Nou, a Palma.

Rosa Bueno va néixer el 1945 a Villapalacios, Albacete, des d'on la seva família va emigrar quan ella petita. Primer es va traslladar a l'Escala, comarca de l'Alt Empordà; després a Ciutadella, Menorca; fins a arribar a Felanitx, Mallorca, on va passar la seva joventut i va començar la seva trajectòria de lluita social i política a partir de l'any 1976 des de les Associacions de Veïns de Palma.

Així, va participar en la fundació de l'Associació de Veïns del seu barri, el Rafal Nou i de la Coordinadora d'Associacions de Veïns de Palma, que amb els anys es convertiria en la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, de la qual va ser la seva primera presidenta, ocupant molts altres càrrecs dins la Junta Directiva.

La lluita ciutadana en tots els seus àmbits -urbanístics, culturals i socials- va donar sentit a tota la seva vida, participant i/o encapçalant nombroses manifestacions ciutadanes.

Per a Rosa Bueno la democràcia sense Participació Ciudadana no tenia sentit, i va dedicar els seus màxims esforços a que les institucions reconeguessin aquest dret, i a que les organitzacions ciutadanes l'exercissin. El Consell Insular de Mallorca li va concedir el 2008 el premi Ramon Llull.

Rosa Bueno va morir la matinada del 21 de desembre de 2009, als 64 anys d'edat, en no poder superar un càncer que patia des de feia tres anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.