Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El darrer moliner de Mallorca guanya el Premi Artesania 2023 del Consell de Mallorca

54695

El Consell de Mallorca entrega els Premis Artesania 2023 i reconeix als artesans de Mallorca amb un total de 35.000 euros. Aquesta dècima edició ha estat la més participada de tota la història dels premis, amb un total de 90 candidatures. Així ho ha destacat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Antònia Roca, qui ha destacat que «aquest èxit demostra que l’artesania està més viva que mai» i ha assegurat que «des del Consell de Mallorca es farà feina perquè els artesans de l’illa tenguin el reconeixement que mereixen».

A l’acte també hi ha assistit el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que ha destacat l’important que és que el passat i les tradicions estiguin presents al nostre futur: «amb l’artesania, amb les vostres mans, sou capaços de conservar tota la història que ens representa».

El guanyador del Premi Artesania de Mallorca 2023 ha estat el darrer moliner de l’illa Miquel Ramis Bordoy, que ha recollit, aquest dissabte, el guardó, valorat en 7.000 euros. L’obra presentada ha estat la restauració d’un molí i el jurat ha considerat que la peça gaudeix d’una qualitat i sostenibilitat inigualable.

Pel que fa al Premi Tradició Artesana, valorat amb 5.000 euros, el guanyador ha estat el mestre xarxer de Palma Jaume Amengual Serapio, amb l’obra 'Xarxa de Botaló'. El jurat ha valorat que Amengual és la continuació de tota una tradició familiar, suposa la sèptima generació d’una família de xarxers. El Premi Disseny i Innovació, també valorat en 5.000 euros, ha estat per Roberto Parparcone, amb l’obra 'Sa Garreta.

Finalment, el Premi Gastronomia Artesana i el Premi Moda de Mallorca, valorats en 4.000 euros cada un, han estat per José Trias Planas, amb el producte 'coca de torró variant mallorquina', i per Joana Maria Borràs, amb l’obra 'Camia Mallorca'.

Al marge de les sis categories que s’han premiat aquest dissabte, el jurat ha volgut fer un reconeixement especial a tres participants que, malgrat que no hagin guanyat en la seva categoria, es mereixen un distintiu per les seves obres. Aquests han estat el ganiveter de Santa Eugènia Xavier Verd Vidal, amb l’obra 'Trinxet'; la tintorera de Palma Tatiana Carmen Sarasa, amb l’obra 'Coixí de sa muntanyeta', i el joier de Campos Damià Mulet Vanrell, amb l’obra 'Canyís amb Albercocs'. Cada un d’aquests premis accèssits està valorat en 1.000 euros.

En acabar l'acte, els assistents han pogut gaudir d'un aperitiu elaborat amb tota mena de productes artesans de l'illa, com panades, cocarrois, sobrassada, formatges i molt més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.