Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS rebutja la finalització del segon cinturó de Palma i acusa el pacte PP-Vox de recuperar un model viari obsolet

El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha lamentat aquest dijous l'anunci del Consell de finalitzar les obres del segon cinturó de Palma, un projecte que la formació havia aconseguit paralitzar durant la passada legislatura. De fet, Alzamora ha recordat que només la pressió de la formació ecosobiranista va poder aturar el projecte. Una fita, ha dit, que ara el pacte PP-Vox «aniquilarà» en el seu intent de continuar impulsant un model viari basat en l'increment d'infraestructures i el foment de l'ús del vehicle privat.

Segons Alzamora, «acabar el segon cinturó suposa donar continuïtat al model de Maria Antònia Munar i evidencia el poc compromís de Llorenç Galmés en impulsar una mobilitat sostenible amb manco cotxes i manco contaminació». En aquest sentit, ha remarcat que «el model del PP només afavoreix una major saturació de la xarxa afavorint els cotxes en detriment del transport públic». Així, el portaveu ecosobiranista ha insistit a destacar que «ara ja sabem quin és el seu projecte. A poc a poc van anunciar una ampliació encoberta de la xarxa viària. És un despropòsit. Tots els experts assenyalen que no és la solució més apropiada». A més, Alzamora ha recordat que aquestes obres, que aquesta setmana han rebut el vistiplau del Consell Executiu per iniciar la contractació del projecte, comportaran una inversió de més de 100 milions d'euros.

Jaume Alzamora ha censurat també els anuncis del govern insular d'afegir més carrils a l'autopista de l'aeroport i a la via de cintura. Segons el portaveu de MÉS, després de sis mesos les úniques accions del govern insular en matèria de mobilitat han estat anunciar l'ampliació de carrils i incrementar la velocitat. «Dues mesures que no contribuiran a millorar el col·lapse viari, sinó més aviat tot el contrari». Segons Alzamora, «es tracta d'una decisió ideològica».

En contraposició al model del pacte PP-Vox, que segons el parer d'Alzamora «suposa més cotxes i més contaminació», ha recordat que el ple de la institució va aprovar una proposta de MÉS per Mallorca per instar el Govern a iniciar el procés per a l'efectiu traspàs de competències de transport terrestre. «La millora de la mobilitat passa inexorablement per assumir les competències en matèria de transport terrestre. Només d'aquesta manera el Consell podrà dissenyar i executar de manera ordenada i global un sistema públic de transport que integri, a més, la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca», ha assegurat Alzamora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.