Setmanari d'informació local - 139 anys

L'IBSalut diu que hi ha un repunt de les urgències hospitalàries per virus respiratoris i recomana l'ús de màscares

El Servei de Salut de les Balears (IBSalut) ha reconegut un «petit repunt» en les urgències hospitalàries de les Illes que «respon a factors estacionals de virus respiratoris» --Grip A i Covid sobretot--, encara que ha assegurat que la pressió actual és «assumible» i que es tracta d'una situació «normal per a aquesta època de l'any».

Segons han explicat aquest dijous fonts del Servei de Salut balear a Europa Press, aquest repunt en la pressió assistencial es deu, principalment, a l'augment de reunions durant les vacances, sumat a la baixada de les temperatures.

Amb tot, han insistit que, encara que es produeixi aquest augment, «molts dels casos que arriben als hospitals no ingressen», en concret un 12 per cent, és a dir, de cada 100 persones, només n'ingressen 12, perquè la majoria són «casos lleus» que podrien ser atesos en Atenció Primària.

Sobre aquest tema, des del IBSalut han fet una crida perquè les persones que tenguin símptomes de refredat o infecció acudeixin als serveis d'urgència d'Atenció Primària.

Quant a la prevenció, han animat, sobretot a la població de risc, a vacunar-se de la grip i de la Covid com a manera d'assolir la immunitat de ramat, i han recordat les mesures de seguretat bàsiques com la higiene de mans, la distància de seguretat o l'ús de màscara, que és «recomanable».

Finalment, l'IBSalut ha negat que els hospitals públics de les Illes hagin activat els seus plans de contingència, encara que no han descartat que més endavant pugui ser així.

«Ara com ara la situació és assumible. És veritat que hi ha un repunt, no negarem l'evidència, però de moment està dins de la normalitat d'un mes de gener; dins d'aquesta situació que es viu tots els anys, és assumible», han reiterat des del Servei de Salut, assenyalant a més que «avui la situació és millor que ahir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.