Setmanari d'informació local - 139 anys

L'Arxiu del Regne de Mallorca projectarà 'L'ombra de la llei', 'Blocao' i 'Belle Epoque' en les pròximes setmanes

L'Arxiu del Regne de Mallorca, situat al carrer Ramon Llull de Palma, projectarà en les pròximes tres setmanes les pel·lícules 'L'ombra de la llei', Blocao' i 'Belle Epoque'.

Culmina així el cicle 'Entre dos segles (1898-1931)', iniciat en 2023 als 125 anys del 'Desastre' espanyol de 1898 i en el centenari de la dictadura de Primo de Rivera, segons han informat fonts de l'organització.

Les sessions de cinema tendran lloc a les 19.00 hores en la seu de l'Arxiu a Palma i l'entrada serà gratuïta. Així, 'L'ombra de la llei' es projectarà dijous que ve, 'Blocao', el dijous 18 de gener, i 'Belle Epoque', el dijous 25 de gener.

L'actor mallorquí Pep Tosar és un dels protagonistes de 'L'ombra de la llei', una pel·lícula de Dani de la Torre de 2018 en la qual també intervenen Luis Tosar, Michelle Jenner, Manolo Només, Paco Tous i Ernesto Alterio. La cinta s'ambienta a la Barcelona dels anys 20 del segle passat, dominada per la conflictivitat i l'enfrontament entre els sindicalistes i la patronal.
'Blocao' és un llargmetratge de 2003 del mallorquí Pere March que narra les desventures d'un grup de soldats de l'illa en la guerra del Marroc, en la mateixa dècada. Es va rodar en escenaris de Pollença i Artà i compta amb guió de Joan Guasp i el mateix March i la participació d'intèrprets mallorquins com Pere Pau Sancho, Mateu Fiol, Mar Forteza, Joan Carles Bestard, Simó Andreu o Manel Barceló, alguns dels quals assistiran a la projecció.

Finalment, 'Belle Epoque' s'ambienta en l'època de l'arribada de la II República. La va dirigir en 1992 Fernando Trueba amb la col·laboració del seu germà David, tots dos habituals de Mallorca. Està protagonitzada per Penélope Cruz, Fernando Fernán Gómez, Ariadna Gil, Maribel Verdú, Gabino Diego i Jorge Sanz.

Igualment, els dimarts a les 19.00 hores continuaran les conferències 'Mallorca entre dos segles', ambientades en el mateix període. Durant les pròximes setmanes, Antoni Marimon, Catalina Martorell, Jordi Maíz, Sebastià Alzamora, Rosa Planas, Cristòfol Mateu i Albert Herranz parlaran, respectivament, de la guerra del Marroc, les pioneres del feminisme, el moviment obrer, Joan March i Joan Mascaró, Palma entre dos segles, la dictadura de Primo de Rivera i l'arribada de la II República.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.