Setmanari d'informació local - 139 anys

El periodista i historiador Jaume Clotet guanya el Premi Josep Pla amb 'La Germandat de l'Àngel Caigut'

55055

El periodista i historiador barceloní Jaume Clotet ha guanyat aquest dissabte el Premi Josep Pla amb 'La Germandat de l'Àngel Caigut', una novel·la amb «un vincle molt clar amb Catalunya» i que protagonitza un monjo de Montserrat i una mossa d'Esquadra.

En la roda de premsa després de la tradicional vetllada literària a l'Hotel Palace de Barcelona, Clotet ha explicat que la novel·la, que publicarà el 7 de febrer l'editorial Destino, planteja «un enigma que dura tota l'obra».

El també exdirector de comunicació dels expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra ha recordat que aquesta és la seva «tercera incursió en la novel·la» però el seu debut en la ficció, que arriba després de les novel·les històriques de no-ficció 'Lliures o morts' (2012) i 'El càtar proscrit' (2016).

Precisament, ha assegurat que escriure-la li ha suposat un repte perquè ha sortit de la seva zona de confort i que aquest reconeixement ha de suposar un impuls en l'àmbit de l'escriptura: «No em puc quedar aquí. Ha de suposar una incursió en aquest terreny».

Preguntat pel seu passat en la política, ha respost que ha ocupat una part substancial de la seva vida fins ara, però que no sap si ho serà en el futur: «Intento fugir de la política, però la política corre molt i sempre m'atrapa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.