Setmanari d'informació local - 139 anys

El PI exigeix que els 20 milions d'euros que es volen dedicar a segregar els nins de les escoles, es destinin a millorar els centres

55087

El portaveu d'El PI-Proposta per les Illes al Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha exigit al Govern que els 20 milions d'euros «que volen fer servir per segregar els nins de les escoles» els destinin a millorar els centres.

«Convendria que els usessin per millorar les infraestructures educatives, construir els centres necessaris i acabar amb els barracons de les escoles», ha afirmat el portaveu, que ha considerat que l'Executiu «cerca problemes on no n'hi ha».

En aquesta línia, ha lamentat que es vulguin invertir 20 milions d'euros «per separar els nins per llengua, però després no són capaços d'arreglar les deficiències que tenen les escoles o crear instituts com el de Son Ferriol, que fa més de 30 anys que esperen i, per ara, no hi ha ni una pedra».

Sobre això, Salas ha recordat que el 2019 el Govern va declarar l'IES com a inversió d'interès autonòmic, amb un import aproximat de 5,8 milions d'euros, a més d'estar inclòs al Pla d'Infraestructures Educatives 2019-2023. «Ara per ara, el Govern del PP segueix les directrius que els marca VOX; separar els nins per llengua, arraconar la nostra identitat i que el mallorquí torni a quedar aïllat a les cases», ha censurat.

Per tot això, ha insistit a «posar el focus on importa» i aconseguir tenir unes infraestructures dignes, accelerar les obres, acabar amb els barracons o millorar les ràtios «que s'incompleixen constantment», ha enumerat, i ha sentenciat que el problema a l'ensenyament «no és la llengua, sinó la mala gestió dels recursos».

«Invertir a segregar només portarà a perdre temps i a deixar de banda el problema real, que és la falta d'espai a les escoles, les ràtios elevades i els barracons», ha conclòs el portaveu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.