Setmanari d'informació local - 138 anys

Creus que cal una gran manifestació en contra de la segregació lingüística de PP i VOX?

La segregació lingüística a les escoles és, sens dubte, un dels fronts de batalla obert pel pacte de PP i VOX. L'anunci de l'establiment d'un pla pilot per a segregar els alumnes en funció de la llengua ha generat una onada de mobilitzacions als centres educatius, que veuen com la mesura vol acabar amb el model vigent durant els darrers vint anys en matèria de normalització lingüística.

Amb el lema 'La llengua no es toca', més de 160 centres educatius de les Balears han recuperat les camisetes verdes i han engegat una campanya de mobilitzacions per defensar la llengua pròpia, així com per a reivindicar una educació pública de qualitat. Els centres volen defensar la integració lingüística als centres i reclamen destinar els doblers de la partida pressupostària a millorar les infraestructures educatives.

De fet, gràcies a les pressions del partit neofeixista VOX, el Govern destinarà 20 milions d'euros anuals a la segregació lingüística. Una partida que podria millorar substancialment el conjunt de l'educació pública i que es destina, així, a crear divisió i confrontació social.

Sigui com vulgui, dBalears demana als seus lectors si consideren que cal una gran manifestació en contra de la segregació lingüística de PP i VOX. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, cal una gran mobilització educativa i social.

-No, cal esperar a veure com es concreta la proposta del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.