Setmanari d'informació local - 139 anys

L'Ajuntament de Calvià pateix un ciberatac que podria afectar dades sensibles de ciutadans i empreses del municipi

55255

«Des de l'Ajuntament de Calvià vos informam que hem detectat en les darreres hores un ciberatac, afectant alguns dels nostres sistemes d'informació. Ara mateix estam treballant per recuperar la situació de normalitat i solucionar els problemes que el ciberatac pot produir en els serveis que l'Ajuntament ofereix als ciutadans de Calvià. Disculpau les molèsties que vos pugui ocasionar», amb aquest comunicat, l'Ajuntament de Calvià ha reconegut un important atac de Ransomware.

Sembla que es tracta d'un segrest de dades sensibles d'informació municipal dirigit a extorquir i sol·licitar amb posterioritat un rescat econòmic.

Segons informacions rebudes per dBalears, els funcionaris rebran consignes amb les pautes que hauran de seguir: hauran de canviar totes les contrasenyes d'accés, principalment la de Windows (quan puguin accedir al sistema) i la de Google. «Es recomana posar especial atenció a l'hora d'obrir els correus electrònics de procedència desconeguda, no descarregar arxius adjunts de correus no verificats prèviament i no respondre a missatges ni obrir arxius o URLs desconegudes».

A hores d'ara, es desconeix si els ciberdelinqüents han sol·licitat un rescat per les dades 'segrestades' i també es desconeix l'autoria d'aquest atac.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.