Setmanari d'informació local - 139 anys

Albares: «Els ambaixadors espanyols han de continuar defensant l'oficialitat del català, basc i gallec a la UE»

El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació del Govern espanyol, José Manuel Albares, ha assegurat que va demanar als ambaixadors espanyols a l'estranger que defensin l'oficialitat del català, basc i gallec a la Unió Europea «amb orgull, perquè és interès nacional».

Ho ha dit en una entrevista d'aquest dilluns en 'El Periódico' recollida per Europa Press, preguntat pel seu missatge en la inauguració de la Conferència d'Ambaixadors del dimecres en la seu del Ministeri, en el qual els va animar a continuar treballant per al reconeixement de les llengües cooficials a la UE.

«És prioritat de la política exterior perquè és la nostra identitat nacional», ha argumentat Albares, que ha sostingut que «Espanya és un país plural, divers, democràtic, amb una riquesa lingüística i cultural que mereix ser reconeguda i acolliment a Europa».

En preguntar-se-li per la cessió de les competències en immigració a Catalunya arran de l'acord del PSOE amb Junts a canvi que s'abstinguessin en la votació del decret 'omnibus', ha afirmat que està «dins dels paràmetres del dret comunitari» i ha demanat deixar treballar als ministeris competents.

«Li puc garantir que a mi no m'ha preguntat ningú per cap qüestió en relació a Catalunya: cap ministre d'Afers exteriors o ambaixador de cap país», ha assegurat Albares.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.