Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI reclama a Educació activar un pla de xoc per promoure l'ús del català

L'STEI Intersindical ha reclamat a la Conselleria d'Educació i Universitats l'activació d'un pla de xoc per promoure un major ús del català.

El sindicat ha informat en una nota de premsa que ha instat a la Conselleria a negociar en la Mesa Sectorial un pla de xoc per promoure un major ús del català. A més de fomentar la cooperació amb altres entitats per enfortir el seu ús. També ha instat a utilitzar les propostes del Consell Social de la Llengua Catalana.

El sindicat ha llençat aquestes reivindicacions al constatar amb preocupació les darreres dades conegudes segons les quals el català ja només és la llengua majoritària de la població a Menorca. I que, quan acaba l'ensenyament, els únics alumnes realment bilingües són els catalanoparlants.

Així i tot, l'STEI ha apuntat que «no satisfets amb això», el PP perpetra amb 20 milions d'euros la segregació lingüística a les aules de les Illes en contra de totes les lleis d'educació aprovades a les Balears.

Amb tot, el sindicat ha remarcat que la seva reclamació forma part d'un dels 36 punts signats amb la Conselleria en l'Acord de Millora i, per això, reclama a la mateixa que activi el pla de xoc.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.