Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears celebren l’eliminació del terme «disminuït» de la Constitució espanyola

Ricardo Rubio - Europa Press

La consellera de Famílies i Afers Socials del Govern, Catalina Cirer, ha valorat de manera molt positiva la modificació de l’article 49 de la Constitució espanyola, perquè suposa «un avenç en la lluita contra l’estigma que encara pateixen les persones amb diversitat funcional».

La consellera Cirer ha volgut destacar que es tracta d’un dia històric en què es fa realitat «una reivindicació dels col·lectius de persones amb discapacitat». Ha remarcat, també, la importància del llenguatge en la construcció de discursos i la necessitat de corregir aspectes que provocaven discriminació per si mateixos, i «més en el document marc de la convivència del nostre país, que ha de ser un text integrador i no rupturista o estigmatitzant».

Cal recordar que el Congrés espanyol ha aprovat aquest dijous, en ple extraordinari, la proposició de reforma de l'article 49 de la Constitució espanyola per a eliminar el terme «disminuït», per 312 vots a favor, i 32 en contra, dels diputats de VOX.

Ara la Cambra Baixa remetrà el text al Senat espanyol, on previsiblement s'aprovarà de manera definitiva després de l'acord del PSOE i el PP de no acceptar esmenes d'altres grups parlamentaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.