Setmanari d'informació local - 139 anys

Front comú de les Balears i les Canàries per a renegociar la competència de Costes

El conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua del Govern, Juan Manuel Lafuente, i el director general de Costas i Litoral, Carlos Simarro, han mantengut una reunió amb el responsable de la Direcció General de Costes i Gestió de l'Espai Marítim canari, Antonio Acosta, per a renegociar amb l'Estat el traspàs de competències en Costes i Litoral. Aquest trobades han tengut lloc coincidint amb la Fira Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid.

Durant la reunió s'ha debatut sobre la problemàtica en la gestió del litoral i la falta de mitjans i efectivitat de la transfarencia de competències. La intenció de les Balears i les Canàries és cercar un punt de trobada comuna i compartir arguments i propostes per a convèncer l'Estat de la importància de reconsiderar el contingut de la transferència de Costes i Litoral.

El conseller Lafuente, després d'aquesta reunió, ha emfatitzat «en la importància que Balears compti amb els mitjans i la competència que li confereix el seu Estatut» i que la gestió del Litoral i de la Costa sigui «àgil i efectiva, adaptada a la realitat de les illes».

Lafuente ha expressat també la seva decepció amb la forma en què es varen realitzar les transferències, esmentant que «les competències van ser transferides sense mitjans». El conseller ha lamentat que «el procediment per a la presa de decisions és ineficaç», que «el fet que l'Estat es reservi els cànons és injust» i que «la falta de personal i recursos és contrària als interessos de la Comunitat».

«Volem renegociar les transferències i considerem necessari treballar conjuntament amb altres comunitats que es troben en la mateixa situació», ha indicat. A més, ha recordat que fa gairebé dos mesos es va enviar una carta a la Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, exposant les deficiències en la gestió de l'actual traspàs, però encara no han rebut resposta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.