Setmanari d'informació local - 138 anys

El termini per renovar el distintiu de resident ORA de Palma acaba aquest dimecres

L'Ajuntament de Palma ha informat que el pròxim dimecres, dia 31 de gener, finalitza el termini per a renovar el distintiu de resident ORA. La taxa per aquest exercici és de 24 euros i es pot efectuar el pagament mitjançant targeta o document de pagament bancari de l'Ajuntament. No es permetrà el pagament en efectiu.

Cort ha assenyalat que aquesta renovació permet als usuaris actualitzar els canvis que s'hagin produït al llarg de l'any, com puguin ser canvi de domicili, permís de residència o recanvi de vehicle. El distintiu de resident ORA es pot sol·licitar via telemàtica o presencial.

Un cop realitzades les modificacions que l'usuari estimi oportunes, si s'opta per la via telemàtica, cal enviar un correu electrònic a incidenciesora@palma.cat on s'inclourà una justificació dels canvis efectuats. Posteriorment, haurà d'abonar la taxa corresponent i Cort enviarà el nou distintiu en els següents 30 dies hàbils.

En cas que es vulgui obtenir el distintiu ORA de manera presencial, l'interessat haurà de desplaçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) situada a l'edifici de la Policia Local a l'Avinguda de Sant Ferran, sempre mitjançant cita prèvia, a la que es podrà accedir a www.palma.cat, a www.mobipalma.mobi o trucant al 971 225 571.

En cas que hagin passat els 30 dies hàbils des de la data de pagament i no s'hagi rebut el distintiu, els usuaris poden enviar un correu electrònic a renovacioora@palma.cat per gestionar un duplicat. També es pot acudir a les oficines de l'SMAP. La renovació presencial del distintiu sense incidència també s'haurà de fer a les oficines de l'SMAP.

Cort ha recordat que la taxa ORA és voluntària i que el distintiu de l'any 2023 és vàlid fins que finalitzi el termini per a la renovació. A més, ha advertit que l'empadronament fictici per obtenir el distintiu de resident ORA constitueix una infracció que pot implicar la retirada del distintiu i pot acabar en expedient sancionador.

Enguany, un total de 16.550 residents poden renovar el distintiu de la zona ORA, encara que en comparació amb la campanya 2023, el 2024 es redueix en 1.346 residents menys. L'Àrea de Mobilitat ha previst un total de 13.100 avisos sense canvis i 3.550 amb canvis. A més, hi ha 2.845 pendents d'obligacions tributàries que es troben en procés d'execució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.