Setmanari d'informació local - 138 anys

Rosa Planas parlarà de la transformació de Palma entre finals del XIX i començament del XX a l’Arxiu del Regne de Mallorca

55953

L’escriptora Rosa Planas intervendrà dimarts, 6 de febrer, a les 19 hores, al cicle 'Mallorca entre dos segles' a l’Arxiu del Regne de Mallorca (carrer Ramon Llull, 3, Palma) sobre la transformació que va viure Palma entre finals del XIX i començament del XX. Partint de la concepció utòpica del periodista i escriptor Miquel dels Sants Oliver, Planas comentarà, entre altres aspectes, les propostes d’Eusebi Estada, el ‘Pla Calvet’ i, sobretot, l’enderrocament de les murades, que varen suposar un abans i un després en la trajectòria històrica de la ciutat.

Rosa Planas Ferrer (Palma, 1957) és una autora que ha treballat gèneres diversos: poesia, narrativa, assaig, crítica literària, investigació històrica, essent nombroses les publicacions que ha realitzat en aquestes matèries. Els seus interessos són variats i alhora intensos. Les seves línies de treball se centren principalment en el judaisme històric, literari i filosòfic, la recerca de la identitat de les individualitats perseguides, i en el fluxe de les idees en el magma de la literatura. També s’ha interessat en la història de Mallorca, la ciutat de Palma, i les personalitats que han construït la identitat mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.