Setmanari d'informació local - 139 anys

[VÍDEO] Sau30 estrena 'Nous poemes i velles promeses'

56049

«Ara ja no fem plans, perquè sempre ens surten al revés», declarava Pep Sala quan Sau30 va editar el primer disc d’aquesta nova etapa del grup, 'Mil i una nits i uns quants dies' el 2022. «A partir d’ara anirem fent les coses tal com surtin, tal com la vida ens les ofereixi».

Així és com arriba, dos anys després, aquest nou tema amb música i lletra de Pep Sala, 'Nous poemes i velles promeses'. Aquesta és la manera com Sau30, enguany, recordaran de manera especial Carles Sabater, coincidint que es compleixen 25 anys del dia que ens va deixar, el 13 de febrer de 1999.

'Nous poemes i velles promeses' és una cançó escrita des del record a Carles i als anys que varen compartir durant la trajectòria de Sau. Una balada amb la sonoritat característica del grup i una lletra que inclou una aclucada d’ull als seus seguidors, plena de referències a anteriors cançons de Sau, com 'Percentatges' o 'Fins al final', entre altres. De fet, el mateix títol, 'Nous poemes i velles promeses', ja fa referència a una de les cançons més populars i més aclamades del grup pels seus seguidors: 'Poemes i promeses'. Tota una declaració de principis d’aquells anys noranta. Pep Sala explica: «Aquest any que fa 25 anys de la seva mort he escrit una cançó que ve a ser una segona part de 'Poemes i promeses', cançó que era molt important per a nosaltres a nivell personal».

La cançó ha estat enregistrada a l’Indi Studios amb Dami Álvarez com a enginyer i masteritzada per Pedri González, enginyer habitual de Sau essent, probablement, un dels darrers enregistraments que es realitzaran als estudis de Santa Eulàlia de Riuprimer i que han format part de la història de Sau, Pep Sala, Sau30 i d’altres artistes. Com ja s’ha fet públic, l’Indi Studios tancarà les seves portes per a donar la benvinguda a la Fundació Sau, que tendrà la seva seu a Les Masies de Voltregà.

Pep Sala ha posat veu i guitarres a la cançó, juntament amb Jonathan Argüelles a les veus, Ramon Altimir als teclats i veus, Quim «Benítez» Vilaplana a la bateria, Pep Sánchez al baix i a les veus i Josep Lluís Pérez a les guitarres.

El videoclip de la cançó ha estat protagonitzat pel mateix grup, juntament amb l’actor Guim Puig i és una coproducció de la productora catalano-andorrana Imminent Produccions, juntament amb Arlong i l’Indi Music. El clip ha estat dirigit per l’actriu i directora Elisabet Terri i produït per José Pozo juntament amb David Ortiz. Segons Pozo, «el clip no només captura la banda interpretant el tema, sinó que ofereix una mirada íntima al procés creatiu de Pep Sala i el seu record i enyorança a la figura de Carles Sabater».

La imatge que acompanya el single ha estat creada, com en l’anterior disc, per l’artista contemporani ripollès Domènec Batalla, que ha creat una obra original, fent la seva pròpia interpretació de la cançó a través de la pintura.

«Aquesta cançó, també, ha esdevingut la guspira per seguir treballant i creant», conclou Pep Sala.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.