Setmanari d'informació local - 138 anys

Tots per Pollença-El Pi denuncia la «politització» de l’empresa municipal de serveis

56083

El grup Tots per Pollença-El Pi a l’Ajuntament denuncia «la integritat i la imparcialitat» de l’empresa municipal de serveis EMSER, l’empresa municipal de serveis de Pollença. «Ens preocupa l’alarmant grau de politització que està patint l’empresa pública», explica el portaveu de la coalició, Tomeu Cifre.

«Fa poc, vàrem denunciar la modificació dels estatuts d’EMSER perquè varen crear una nova plaça de gerent adjunt que serà ocupada per una persona vinculada a MÉS per Mallorca, però les nostres al·legacions varen ser desestimades», explica el portaveu.

La coalició creu que l’Ajuntament «utilitza la seva potestat per a col·locar diversos càrrecs de confiança dins l’Ajuntament i crear noves places de gerents amb un sou de 56.500 euros. Però, també creen places de personal tècnic, de jurídic i d’enginyer tècnic que no pasaran per un procés selectiu. On queda la justa competència?».

«El batle i els seus socis de coalició estan utilitzant la seva posició per a col·locar a dit a persones afins als seus partits polítics en llocs clau dins d’EMSER, ignorant els principis bàsics de selecció basada en el mèrit i la idoneïtat», expliquen.

«Des de l’entrada del nou govern, ja hem viscut diversos episodis de nepotisme: un coordinador d’urbanisme que amb 6 mesos ha aconseguit un augment de sou de 6.000 euros. Una figura, diuen, necessària per agilitzar les llicències d’obres i aquests continuen sense sortir; un nou cap de la policia, un nou cap de l’àrea de serveis i ara un gerent adjunt i dues places més de lliure disposició», denuncien.

El portaveu assegura que «aquesta situació no només posa en perill la integritat d’EMSER, sinó que també mina la confiança dels ciutadans en les institucions democràtiques».

Per això, la coalició insta l’Ajuntament de Pollença a «recapacitat i abandonar les pràctiques d’abús de poder i a restablir els principis d’imparcialitat, transparència i meritocràcia en la gestió pública. Pollença mereix una administració que actuï en el seu interès, i no en el de partits polítics o interessos personals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.