Setmanari d'informació local - 138 anys

Tramiten una nova regulació per a permetre cans, moixos, fures i aus petites al tren i al metro

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) tramiten la nova regulació que per primera vegada permetrà viatjar en tren i en metro amb cans i altres animals, previsiblement a partir de principis de març, una vegada que conclogui la fase d'informació pública. L'empresa ferroviària ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la informació pública de la proposta de la nova normativa d'accés dels animals domèstics a les instal·lacions, trens i metros d’SFM.

La proposta inicia ara un període de 20 dies d'exposició pública a partir de la publicació en el BOIB, en què es podran presentar al·legacions, i es preveu que la mesura entri en vigor en unes setmanes, a principis de març. Aquesta iniciativa, que ha estat acordada pel Consell d'Administració d’SFM, introdueix la regulació que permetrà als usuaris accedir al tren i al metro amb petits animals de companyia, com cans, moixos, fures i petites aus (no de corral).

Entre les mesures de la normativa, s'estableix que les persones que accedeixin a trens i metros amb animals de companyia hauran de fer ús exclusivament del darrer vagó del tren, i que els cans hauran d'anar subjectes amb corretja i morrió, o en cistelles de transport, des de l’accés a les instal·lacions d’SFM; mentre que els moixos, les fures i les petites aus hauran de viatjar a l'interior de cistelles de transport o receptacles específics.

Tots els cans hauran d'anar amb el microxip d'identificació corresponent. Així mateix, s'estableix que no estarà permès l'accés amb animals exòtics (rèptils, aranyes, insectes, etc.) ni amb cans la raça dels quals estigui inclosa en la llista de potencialment perillosos.

La normativa precisa que es permet sense cap restricció l'accés als trens i metros de cans guia que acompanyin persones invidents o amb deficiència audiovisual; de cans entrenats per a l'assistència personal i que acompanyin persones amb discapacitat; i de cans guia en procés d'ensinistrament, que hauran d'anar acompanyats dels seus ensinistradors.

El viatge dels animals de companyia en tren i en metro serà gratuït excepte en els casos d'animals de major grandària que per les seves dimensions no puguin utilitzar una cistella de transport, en què s'haurà d'abonar un títol de viatge. Queden exclosos de l'abonament del títol de viatge tots els cans d'assistència personal (cans guia, cans entrenats per a l'assistència personal i cans guia en procés d'ensinistrament).

Amb vista a la propera entrada en vigor d'aquesta normativa, SFM recomana als usuaris evitar les hores de major afluència de viatgers per a «facilitar la convivència» entre usuaris i animals de companyia i evitar la proximitat amb altres usuaris quan apreciïn por o incomoditat davant la presència de l'animal. La proposta estableix que la distància entre el portador de l'animal i l'animal no pot superar el mig metro.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.